WordsCraft, scriere creativă și dezvoltare personală
În cadrul atelierelor online interactive WordsCraft, copiii vor învăța cum să construiască intriga, structura unei narațiuni, dialogurile și își vor da frâu liber imaginației pentru a scrie propria poveste. Vor călători alături de personaje, le vor înțelege emoțiile, dorințele, aspirațiile, temerile și alegerile. Vor intra în propria lume în care se descoperă pe sine fără să se teamă, în care vor prinde curaj să se manifeste, vor fi curioși să afle mai mult, să îi înțeleagă pe ceilalți și își vor folosi imaginația pentru a ajunge pe tărâmuri neumblate. O lume a posibilităților și a expresiei de sine.
Cursul se va finaliza cu scrierea unei povești de 500 + de cuvinte.
Beneficii WordsCraft
- Deprinderea tainelor scrierii creative: copiii vor crea personaje, o lume nouă și povești pe care cititorii le vor adora;
- Dezvoltarea imaginației și creativității;
- Înțelegerea unui text literar în profunzime;
- Îmbogățirea vocabularului și rafinarea exprimării;
- Creșterea încrederii în sine și a capacității de a relaționa cu ceilalți;
- Dezvoltarea empatiei și a inteligenței emoționale;
- Găsirea soluțiilor potrivite în situații provocatoare;
- Dobândirea abilităților de planificare și de organizare a ideilor;
- Argumentarea și exprimarea coerentă a ideilor;
- Exersarea disciplinei și perseverenței în arta scrisului;
- Distracție maximă.
De ce să participe copilul tău la atelierele de scriere creativă WordsCraft?
- Scrie o poveste și se bucură de libertatea de a alege singur tema care este aproape de sufletul său. Subiectul ales este cu siguranță important pentru el, iar povestea sa este o ocazie de a explora o lume care îl ajută să se cunoască mai bine, să aibă încredere în sine și să găsească răspunsuri la întrebări care îl preocupă.
- Învață să creeze personaje memorabile, pe care le cunoaște în profunzimea lor. Într-o mare măsură, personajele create de copii vorbesc despre ei, despre sensibilitățile, emoțiile, nevoile, dorințele, temerile și modul lor de a face față provocărilor.
- Copilul tău evoluează împreună cu personajele sale, le înțelege și se înțelege pe sine mai bine, găsește soluții și se bucură de reușitele acestora, care devin și reușitele lui. Are ocazia să își depășească propriile temeri și să își împlinească alături de personaje dorințele, precum și să dobândească abilitățile necesare pentru a reuși. Abilități cu care rămâne în viața reală, în afara poveștii.
- Își dă frâu liber imaginației și își dezvoltă creativitatea, una dintre cele mai prețioase abilități necesare în viitor, ca adult, atât în crearea propriei vieți, a lumii în care trăiește, cât și pe piața muncii. Povestea pe care copilul o scrie pornește de la o foaie albă de hârtie, o lume a posibilităților, pe care imaginația poate crea orice își dorește copilul.
- Găsește soluții și rezolvări la problemele cu care se confruntă personajele și învăță să își depășească propriile limite. Va vedea posibilități acolo unde înainte erau blocaje, analizează situația din mai multe unghiuri, își îmbogățește perspectiva, iar gândirea sa devine mai flexibilă, mai adaptată la cerințe noi și mai productivă.
- Își dezvoltă spiritul de inițiativă; este încurajat să planifice, să organizeze și să ia decizii legate de evenimentele și acțiunile pe care le întreprind personajele. Are mai multă încredere în capacitățile sale de a acționa independent și de a-și susține punctul de vedere.
- Învață să recunoască emoțiile, să le numească, să le înțeleagă și să le exprime prin personajele sale. Cel mai important, învăță să le gestioneze el însuși, să le folosească în favoarea sa și își dezvoltă empatia și inteligența emoțională.
- Își dezvoltă percepția, învăță să observe mediul înconjurător și să fie atent la detalii. Cunoaște lumea prin intermediul simțurilor, văzului, auzului, mirosului, gustului și pipăitului. Lumea sa devine mai bogată, mai colorată și mai frumoasă!
- Își îmbogățește vocabularul, descrie lumea pe care o explorează acum cu toate simțurile, este ajutat să își organizează gândurile și să argumenteze ideile. Se exprimă cu ușurință, învăță să argumenteze ideile și are claritate și coerență în gândire.
- Își exersează disciplina și perseverența în arta scrisului.
Se relaxează și se eliberează de stres cu ajutorul activităților creative care îl orientează cu blândețe către un sine mai înfloritor, mai perseverent și mai încrezător.
-
Este ascultat, stimulat, încurajat și ajutat să ajungă la răspunsurile de care are atâta nevoie.
Metoda
Desfășurare
- Ziua 1: Introducere în arta povestirii; stimularea creativității; construirea personajelor. Creăm personajul principal al poveștii (trăsături fizice, aspecte de personalitate, lumea sa, emoțiile, temerile și motivațiile acestuia); Ne întrebăm ce îl face memorabil pentru cititor; Crearea personajului este o ocazie de introspecție și ne uităm la asemănările și deosebirile dintre creator și personajul său.
- Ziua 2: Eroul pleacă în misiune; Construirea narațiunii; Secretele unei povești captivante; Crearea unui început care atrage cititorul; Crearea dialogurilor; Dezvoltarea intrigii;
- Ziua 3: Suntem în plin proces al desfășurării acțiunii : apar obstacolele și eroul ezită, pericolele se intensifică și crește tensiunea; Eroul găsește soluții; Vorbim despre emoții & învățăm cum sa le redăm prin limbajul non-verbal;
- Ziua 4: Ajungem la momentul cel mai fierbinte al poveștii – punctul culminant; Eroul a evoluat pe parcursul poveștii și și-a îndeplinit misiunea; Am ajuns la final. Construim un final memorabil; Propria poveste este gata să întâlnească cititorul – editare, revizuire, momentul pentru a păstra ce este esențial, personajele înfloresc, povestea se transformă într-o lucrare captivantă pentru cititori
Înscriere și detalii curs
- Atelierele se adresează copiilor cu vârste între 9 si 18 ani, sunt interactive și se desfășoară online pe platforma ZOOM. Grupele vor fi formate pe categorii de vârstă.
- Pentru a asigura un mediu propice de învățare și pentru a permite stimularea fiecărui copil, grupele sunt formate dintr-un număr restrâns de copii (maxim 8 copii).
DESPRE INSTRUCTOR: ALINA MOCOVAN
PREȚ CURS
- Preț modul Scoala de Vara – grup – 400 lei/ 4 ateliere de 1h30
Preț sesiuni individuale – 620 lei/ 4 ateliere de 50 minute
“Recomand cursurile dumneavoastră din tot sufletul! Andreea participă demult cu același entuziasm, a făcut progrese clare în ceea ce privește scrierea creativă și are mai multă încredere în ea datorită dumneavoastră!” – Cosmina, mama Andreei (12 ani)
„Cursul de scriere a ajutat-o pe Amalia să-și organizeze ideile principale, să caracterizeze personajele, să ordoneze mai bine ideile și să aibă cursivitate în scris. Desfășurarea interactivă a cursului a fost foarte utilă, iar exprimarea sentimentelor prin jocuri creative a ajutat-o în tot acest demers. Imaginația copiilor a fost stimulată și au creat singuri o poveste care s-a derulat așa cum au simțit ei. Sunt foarte mulțumită” Simona Adela, mama Amaliei (10 ani)
„M-am distrat în timp ce scriam povestea. Pe parcurs, aceasta a evoluat foarte mult. Agrippina m-a învățat să lupt pentru visele mele și să nu mă dau bătută. Am pus pe hârtie sentimentele și emoțiile mele cu ajutorul personajelor de care o să-mi fie tare dor. Povestea pe care am scris-o m-a inspirat și mi-a stimulat creativitatea.” Lena (12 ani)
“Îmi place mult povestea mea, la curs am râs și m-am simțit bine. Am învățat lucruri noi pe care nu le știam, spre exemplu, că pot să dau culoare unor cuvinte precum tăcere sau vânt. David (9 ani)
„Eu eram mai mult pasionată de matematică și, înainte de acest curs, nu credeam că voi scrie atât și că îmi va și plăcea.” Cătălina (12 ani)
„Atelierele de scriere creativă mă relaxează foarte mult. Îmi place că scriu o poveste despre pasiunea mea și că învăț să mă exprim frumos.” (Vlad, 10 ani)
„Mi-a plăcut la acest curs că m-a inspirat, m-a ajutat să creez povești și am învățat mai multe cuvinte!” Miruna (9 ani)
„Mi-a plăcut că la acest curs am învățat să scriu mai colorat, îmi liniștește mintea, dar cel mai mult și cel mai mult, mi-a plăcut de doamna mea, pentru că râde cu noi, nu ne ceartă și vorbește frumos. O iubesc!” Alexandra (10 ani)
„Am învățat la acest curs cum să scriu o poveste și mi-a venit ideea ca împreună cu mama mea să scriem o carte. Mi-a plăcut că am învățat să fac poveștile mai amuzante și să fiu mai creativă” Emma (9 ani)
“Mulțumim, a fost minunat cursul. Tudor s-a distrat, a învățat și a progresat. ” – Dana, mama lui Tudor (9 ani)
“Sunt bucuroasă că Ianis a evoluat frumos cu ajutorul dumneavoastră, se vede acest lucru și în rezultatele școlare, își face singur toate compunerile, le face bine, eu doar trebuie să mai corectez puțin greșelile de ortografie.” Daniela, mama lui Ianis (9 ani )
„Ana a primit foarte multe aprecieri la școală, ați încurajat-o mult să scrie compuneri.” – Anca, mana Anei (10 ani) – „Ana a fost desemnată responsabilă de creativitate în clasă.” – tatăl Anei
„Am observat progresul Alexandrei la temele de la școală. O laud tot timpul, mi se pare un miracol că și-a dat drumul la scris” – Olga, mama Alexandrei (9 ani)
„Cătălina este foarte încântată de acest curs și dorește să continue pe perioadă îndelungată”, Carmen, mama Cătălinei (12 ani)
„Mulțumim frumos pentru orele de scriere! Au ajutat-o foarte mult pe Emma să își dea frâu liber ideilor, iar eu sunt foarte mulțumită cu alegerea acestui curs. Îl voi recomanda cu drag.” – Raluca, mama Emmei (9 ani)
„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru tot ce faceți pentru Ilinca. Îl plac tare mult atelierele și vorbește mereu de activitățile pe care le faceți” – Anca, mama Ilincăi (9 ani)
Info curs
- Nivel Varsta 9-16 ani
- Numar Ateliere 16
- Durata Atelier 1h20'
- Frecvența 1 atelier / săpt.
- Grupa 4-6 copii, grupați în funcție de vârstă
-
Prima lecție este demonstrativă !
Leave A Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Comments
Un curs util, recomand!